Esteu aquí: Inici SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT 2019 PARKING DAY

PARKING DAY

El  Park(ing) Day és  un  esdeveniment  anual que té lloc  en diverses ciutats  de tot el món. Es tracta  d’una acció de ciutat performativa, educativa i reinvindicativa, on diverses  entitats, col·lectius i ciutadania en general, transformen de forma temporal places públiques d’aparcament  en parcs, jardins i altres formes d’espai públic amb l’objectiu  de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el  medi ambient.

Aquesta iniciativa va sorgir a la ciutat de San Francisco l’any 2005, on el col·lectiu d’arquitectes Rebar va proposar una nova manera de mostrar i expressar aquesta reivindicació. Avui es fa a 200 ciutats d’arreu del món. Es pot trobar més informació de l’esdeveniment a nivell internacional a www.parkingday.org

Aquest any l'Ajuntament de Lleida es suma a aquesta iniciativa el dissabte dia 21 de setembre.

Durant aquell dia per alguns carrers dels barris de Lleida enlloc de cotxes podries trobar coses com espais de lleure infantils, racons de descans, aparadors de botigues, espais de lectura, terrasses, música... Uns espais reivindicatius per a crear un nou model de ciutat. 

Parking Day

Partint de la idea i objectius comuns, animem a entitats i ciutadania a dissenyar i construir la seva pròpia instal·lació en una plaça d’aparcament. L’espai pot transformar-se en gairebé qualsevol cosa, tenint sempre en compte que el missatge ha de ser positiu, i que la idea original és informar, sensibilitzar i inspirar la transformació cap a un model millor de ciutat.

Feu volar la imaginació i experimenteu creant temporalment un tros de la ciutat en la qual us agradaria viure!

L'activitat es desenvoluparà en els següents carrers:

- Hostal de la Bordeta

- Avinguda Blondel

- Zona Alta

Si voleu participar en aquesta activitat, apunteu-vos en el següent enllaç:

Formulari

En aquests enllaços podreu veure exemples d'aquesta activitat:

http://lacomunidadverde.com/parkingday/

https://twitter.com/parkingday?lang=ca

  Parking Day 2


Destacats


Avís Legal | Accessibilitat | Visualitzadors i programes| Ajuda'ns a millorar