Esteu aquí: Inici MOBILITAT En bicicleta

En bicicleta

La circulació de bicicletes es regeix per l'Ordenança de circulació de vianants i de vehicles i d'ús de la via i els espais públics de Lleida.

En determinats carrers, les bicicletes disposen d'infrastructura específica, com els carrils bici, o itineraris senyalitzats. D'altra banda, també els està permesa la circulació per parcs públics, passeigs centrals o altres zones específicament senyalitzades però en aquest cas han de fer-ho sense sobrepassar els 10km/h i en cap cas en moments d'aglomeració.

Tanmateix, les bicicletes, com a vehicles que son, tenen el dret de circular per la xarxa vial, l'ordenança contempla les especificitats d'aquest vehicles i descriu clarament per quins carrils poden circular i com han d'efectuar-se les maniobres ( avançaments, girs, etc...).

El carril bici és d'ús exclusiu per bicicletes, llevat l'existència de senyalització que indiqui quelcom diferent, per tant, ni els vianants ni altres vehicles hi poden circular, ni parar, ni estacionar, llevat que disposin de permís o habilitació específica de circumstàncies per raons d'ordre o d'interès públic.

Recordeu que, en els indrets on conflueixin itineraris, els vianants tenen prioritat de pas sobre els ciclistes i que els ciclistes tenen prioritat de pas sobre els vehicles motoritzats.

Una altra dada a tenir en compte és que per circular de nit és obligatori dur: al davant un llum blanc de posició i al darrera un llum vermell de posició i també un catadiòptic vermell no triangular.

Regulació en l’Ordenança de circulació de vianants i de vehicles i d'ús de la via i els espais públics de Lleida:
III. capítol 7. CARRILS RESERVATS. CARRIL BICI
VIII. article 59. Circulació de bicicletes
Descarregar document PDF

Actualment s'està tramitant la reforma d'aquesta Ordenança. Podeu consultar la nova proposta d'Ordenança a l'apartat de Legislació.

Per altra banda, s'ha el·laborat un plànol que inclou la xarxa de carril bici disponible a la ciutat, i la xarxa de rutes segures per als ciclistes, amb consells per als usuaris de la bicicleta i per als que s'inicien en aquest medi de desplaçament.

 

Guia de la bicicleta

Plànol de carril bici i rutes segures

 

 


DestacatsAvís Legal | Accessibilitat | Visualitzadors i programes| Ajuda'ns a millorar